Mindent a próbasminkről

November 14, 2018

A jó esküvői smink nem csak tartós és stílusos, hanem teljes mértékben igazítva van a menyasszonyhoz és az esküvőjéhez, ezért fontos, hogy még a nagy nap előtt nyugodt körülmények között át lehessen beszélni minden részletet a sminkkel kapcsolatban. Még a nagyon természetes sminkeknél is elengedhetetlen az egyeztetés, hiszen a “natúr smink” alatt rengeteg kialakítás elképzelhető és ilyenkor is meg kell róla bizonyosodni, hogy a választott termékek teljes mértékben megfelelnek és jól tartottak egész nap, így biztosítható a legjobb minőség.

 

A próba után az esküvő napján már nyugodtan ülhetünk le és élvezhetjük a készülődést.

 

 

- Mikor menjünk a próbasminkre?

 

A próba alkalom időpontjára nincs szigorú szabály, de mivel a menyasszonyi sminket az esküvőhöz is igazítjuk, ezért érdemes akkor elmenni, ha már a legtöbb meghatározó elem, mint a helyszín, ruha, dekor, csokor már fix vagy határozott elképzelés van rá. Az időpontot össze is szervezhetjük más próbával, mint a haj- és ruhapróba.

 

Ha van rá mód, akkor jó, ha délelőtti vagy kora délutáni időpontban van a próba és minél többet hordod a sminket, hiszen a nagy napon is a szokásosnál jóval több ideig lesz fenn.

 

Érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb szolgáltatónak, így a sminkeseknek is a szezon során (május - szeptember) a legtöbb pénteki és szombati nap foglalt. Hogy biztosan legyen időpontod, ezért az esküvő előtt nagyjából 1 hónappal már mindenképpen jelentkezz be!

 

- Mivel készüljünk a próbasminkre?

 

A bőrápolás minden esetben fontos, de az esküvői sminknél különösen figyelmet kell szánni rá, mert minden szép smink alapja a szép bőr. A rendszeres radírozás és hidratálás biztosítja, hogy az alapozót és a korrektort a lehető legtermészetesebben lehessen felvinni a bőrre. Ezt érdemes a próba előtti este is megtenni akár egy arcmaszkkal kiegészítve. Ezeken kívül még a fényvédelem is nagyon fontos! Ha akár a próba, akár az esküvő előtt megpirul vagy leég a bőr, akkor nagyon nehéz a legjobbat kihozni belőle. Ha bizonytalan vagy, hogy számodra mik a legmegfelelőbb termékek, akkor mindenképpen kérj tanácsot!

 

A próbára érdemes smink nélkül érkezni vagy ha nem elkerülhető, akkor a legminimálisabbra szorítkozni. A makacs sminkek eltávolítása, mint a szempillaspirál vagy tus nem csak időigényes, de a bőr és a szem irritációjával járhat.

 

Nem baj, ha a próba előtt nincs határozott elképzelés az esküvői sminkről, de próbáld megfogalmazni, hogy milyen hatásra vágysz a nagy napon. A pinteresten gyűjtött képek jó kiindulási pontok lehetnek, de sokszor tapasztalom, hogy a túlretusált képek irreális elvárásokat szülhetnek vagy sokszor a képeken teljesen más arckarakterre készültek a sminkek.

 

Nézd meg a sminkes portfólióját! Van olyan, amivel tudsz azonosulni? Esetleg tetszik valamelyik színvilágában vagy stílusában? Próbáld megfogalmazni, hogy milyen jellegű sminkek tetszenek! Elegáns vagy bohém? Matt vagy fényes?

 

- Mennyi ideig tart a próbasmink?

 

A próbasmink nagyjából 1,5-2 órát szokott igénybe venni. Ilyenkor hosszabb ideig készül a smink, meg kell keresni, hogy mik a legtökéletesebb termékek, formák és árnyalatok, amik a leginkább kiemelik az illetőt.

 

- Mi történik a próbasmink során?

 

Minden sminkes kicsit másképp tartja a próbát, de azért a legtöbb szakembernél hasonló szokott lenni a menete. Nálam a próba mindig egy kis ismerkedéssel indul: beszélgetünk az esküvőről és annak elemeiről, valamint körüljárjuk, hogy milyen jellegű smink tetszene a legjobban, majd az arcforma/szemforma és a bőr adottságait figyelembe véve ajánlok opciókat és ezekből választunk egy verziót.

 

Miután elkészült a smink, utána következik a finomhangolás: egy kis változtatás az erősségen, esetleg egy rúzscsere és fokozatosan közelítünk ahhoz, amivel elégedettek vagyunk. Jelezzük, hogy mennyire tudunk azonosulni a sminkkel: túl erős lett vagy nem tetszik valamelyik szín? Mindig szóljunk! A sminkes számára is az az öröm, ha az ügyfelei elégedettek!

 

 

Ha kész a smink, akkor minden esetben készítsünk képet a sminkről, hogy rögzítsük a végeredményt. A fotó arra is tökéletes, hogy megnézzük hogyan mutat képen, de a legfontosabb mindig az, hogy jól érezzük magunkat a sminkben és tudjunk vele azonosulni!

 

- Mi a teendő a próbasmink után?

 

Fontos a visszajelzés! A sminkelés után nézzük meg, hogy hogyan viselkednek a termékek a bőrön és mennyire tartott, hiszen mindannyian mások vagyunk. Ha bármilyen termék megtetszik és később is szívesen használnád, akkor érdemes már a nagy napra beszerezni.

 

Ha ezekre a dolgokra figyelünk és nyíltan kommunikálunk a sminkessel, akkor az esküvő napján már hátradőlhetünk és élvezhetjük a kényeztetést.

 

Remélem sok kérdést meg tudtam válaszolni a próbasminkkel kapcsolatban!

Jó készülődést!

Please reload

Legújabb bejegyzések

November 14, 2018

November 14, 2018

Please reload

Archívum

Please reload

Tagek

Please reload

Cím

Clique Design Studio
1082 Budapest,
Baross utca 47. II./7.

Kapcsolat

Kövess

+36 20 804 77 84

©2018 by Zita Szlameniczky